Focus - FUN FOR ALL

Het mag ook fun zijn, met de nadruk op plezierbeleving tijdens het bewegen en sporten. Door te bewegen en te sporten, voelt men zich beter in zijn vel, verbetert het zelfbeeld, nemen depressieve gevoelens en angsten af en verbetert het sociaal en moreel functioneren. Kinderen en jongeren kunnen zich beter concentreren na beweging of sport waardoor schoolprestaties en het verstandelijk functioneren verhogen. Bewegen en sporten werkt dus preventief en zorgt voor een vrolijker, energieker gevoel en meer zelfvertrouwen.
‘Fun for all’ heeft ook aandacht voor alle jongeren, voor kansengroepen, getalenteerde én minder getalenteerde of motorisch zwakkeren, aandacht voor lage participatiedrempels, aandacht voor diversiteit, …

In de schoolsport gaat het er niet om wie de beste is in een sportactiviteit,
maar het gaat erom dat iedereen beweegt en daar plezier in heeft!